Vi har godkjente kassasystemer for 2019 – PayBox

godkjent kassaapparat, kassaapparat, pos system

Å ha et godkjent kassasystem har aldri vært viktigere enn nå. Tidligere så var det fritt frem å bruke det kassasystem som man selv syntes gjorde jobben best. Per i dag så er dette dessverre ikke det eneste kriteriet som stilles når man ønsker å anskaffe et kassasystem til bedriften.

Mange anser i 2019 prosessen med å anskaffe et godkjent kassasystem som en tidkrevende og slitsom prosess. Dette kan være grunnet mange faktorer. Blant annet at markedet nå er fylt opp med alle mulige alternative, hvorav mange er fra utenlandske aktører. Problemet er bare at det er vanskelig å vite om noen av disse utenlandske aktørene er seriøse eller har godkjente kassasystemer. Et problem med disse aktørene kan være at hvis de ikke er registrert i Norge så trenger de ikke å forholde seg til lovene og reglene som regulerer kassasystemer i Norge.

For å gjøre det lett for deg, så har vi i PayBox gjort prosessen lett for deg. Vi har tre løsninger, som er bygget inn i pakkeløsninger inkluderende all annen maskinvare, og flott programvare som trengs for å drive salg, regnskap, bokføring og administrasjon av din bedrifts salg.

Hvorfor må kassasystemer være godkjent?

I 2017 så ble det vedtatt en ny lov om krav til kassasystemer. Også kjent som kassasystemloven. Denne loven regulerer krav om funksjonalitet og sikkerhet som skatteetaten stiller til kassasystemer . For at et kassasystem skal oppnå status som et godkjent kassasystem så må det følge alle disse kravene.

Det er mange forskjellige paragrafer som omhandler og regulerer hva et godkjent kassasystem må inneholde. Noen av de viktigste kravene til kassasystemene er:

Kassesystemet må kunne registrere hvilket betalingsmiddel som ble brukt for å gjennomføre en transaksjon. Det må også kunne differensiere mellom forskjellige betalingsmidler.

– kassasystemet må kunne registrere en vekselskasse

-Det godkjente kassasystemet må ha en fungerende klokke som må være stilt til norsk normaltid. Klokken må også kunne stilles til sommertid.

-Apparatet må kunne skille mellom negative og positive beløp på alle kvitteringer, rapporter og i sin elektroniske journal.

Loven ga også en tidsfrist til brukere av kassasystemer for å påse at deres systemer oppfyller kravene som stilles for å oppnå titteleten et godkjent kassasystem. Denne tidsfristen var den første januar 2019. Så hvis du har kjøpt et kassaapparat før 2017, og du ikke er sikker på om det er godkjent, så anbefaler vi på det sterkeste at du sjekker status på ditt POS System.

Det er også lover og reguleringer som ytterligere regulerer bruk og krav til kassasystemer utover det som er nevnt i kassasystemloven. Bokføringsloven er en av disse.

Vi i PayBox tilbyr selvfølgelig kun godkjente kassasystemer. Du kan være trygg på at våre kassasystemer oppfyller alle de lovlige krav og reguleringene.

Påbudt med kassapparat

I praksis så er det mer eller mindre påbudt å ha et kassapparat eller en annen form for et POS-System når det drives salg og behandling av kontanter fra et utsalgssted. I bokføringsloven så er det stilt mange krav. Det er nærmest umulig å oppfylle uten bruk av et godkjent kassasystem .

Blant annet så kreves det at alle kunder skal kunne bli tilbudt en kvittering etter hver gjennomførte transaksjon. Det stilles også krav til rapportering og bokføring. Hver dag så må det kunne produseres Z og X rapporter. Disse rapportene inneholder blant annet en liste over alle salg som er foretatt på en gitt dag eller tidsperiode. De må også inkludere hvilket betalingsmiddel som ble brukt ved transaksjonen.

Ved mindre du ønsker å ansette 10 bokfører som manuelt skriver ut kvitteringer til kunder, og holder orden i ditt daglige, månedlige og kvartale regnskap så er et godkjent kassasystem veien å gå. Et godkjent kassasystem kan også utføre en del arbeid som ellers må gjøre av administrator, eller manager. Så det kan også spare ressurser. Med tanke på hvor rimelige godkjente kassasystemer er blitt, så vil det tvilsomt utgjøre en stor utgiftspost på regnskapet til ditt selskap.

Godkjente kassasystemer tilpasset din type virksomhet

Hvilket godkjent kassasystem som du bør velge kommer jo ofte an på en del forskjellige faktorer. Hvis du driver en restaurant, så vil du jo utvilsomt trenge et litt annet godkjent kassasystem enn det et for eksempel et bilverksted vil trenge.

Heldigvis, så har det seg sånn at moderne godkjente kassasystemer er lett å optimalisere og programmere for å tilpasse seg forskjellige behov. Dette kan vi selvfølgelig bistå dere med.

Noen forskjellige funksjonaliteter som burde være inkludert i ditt godkjente Kassasystem kommer også an på innenfor hvilket næringsvirksomhet du driver forretning. Heldigvis så har våre ansatte mange års erfaring innenfor butikkdata-næringen. Dette gjør at vi kan hjelpe deg må å finne ut hvordan ditt kassasystem bør være utformet best mulig etter din type næringsvirksomhet.

Godkjent kassasystem for Restaurant & bar

Hvis du trenger et kassasystem for restaurant og bar, så er det svært viktig med mobile løsninger og integrert maskinvare som kan jobbe sammen. Dvs at for eksempel at betalingsterminal, mobile touchskjermer, kjøkkenskjerm, barskjerm og betalingsterminaler er knyttet opp mot det godkjente kassystemet.

Dette vil spare dine ansatte for en del tid. Når en servitør som arbeider i en restaurant med et slikt oppsett taster inn en bestilling, så vil drikkebestillingen automatisk bli sendt til bar, regnskap og tall til kassasystemet og administrasjonspanel. Matbestillingen vil bli sendt til kjøkkenet, og alt vil skje helt automatisk. Videre vil betalingen være lett som en drøm, en servitør vil for eksempel kunne taste inn bordnummer på sin betalingsterminal, og regningen for akkurat det bordet vil automatisk bli printet ut.

Godkjent kassasystem for detaljhandel

Et godkjent kassasystem utformer for detaljhandel vil kunne medfølge blant annet et varelagertellingssystem. Dette vil gjøre det til en drøm å holde kontroll over hvilke varer som er inne til enhver tid, og hvor mange enheter som er inne. Dette gjør det lett å holde kontroll over tyveri, tap og salg. Videre så vil det hjelpe deg med å få varsler når varelageret når under et visst punkt. Dette gjør det til en drøm å drive innkjøp.

Med PayBox, så kan vi også hjelpe deg med å integrere ditt godkjente kassasystem opp mot en nettbutikk! Med PayBox butikkdata med integrert WooCommerce nettbutikk så vil du automatisk få oversikt på ditt godkjente kassasystem hver gang noe selges på nett. Det kan også opprettes et felles varelager for din nettbutikk og fysiske butikk.

I PayBox så har vi flotte godkjente kassasystemer medfølgende kortterminal fra bare 295 kr per måned! Vi har også flotte og kraftige systemer for bedrifter med høy pågang. Hvis du trenger hjelpe med å velge riktig godkjent kassasystem til din bedrift, eller simpelthen lurer på noe, så er det bare å ta kontakt med oss!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *