Kassaapparat | Paybox har kassaapparater for alle virksomheter

Definisjon: kassaapparat er en elektronisk enhet som registrerer og kalkulerer transaksjoner på et POS (Point Of Sale, Salgssted). Et kassaapparat inngår som regel i et POS system sammen med annen maskinvare som en kvitteringsprinter og en kortterminal.

Så enkelt er det å bruke kassaapparat-programvaren til Paybox! Vi bruker den svært populære løsningen Shopbox som brukergrensesnitt på våre systemer.
illustrasjonsbilde for kassaapparatet til Paybox, Kassaapparat, betalingsterminal, pengeskuff, kvitteringsprinter, touchskjerm,
Paybox med Utstyrspakke
Et kraftig og komplett POS System for bare 695,- / mnd. Inkluderer Kortterminal, Pengeskuff, Kvitteringsprinter og et Kassaapparat.

Kassaapparater finnes i utallige former og fasonger, noen inngår i skybaserte POS system, mens andre er mindre sofistikerte “knappekasser”. Felles er at de er alle kassaapparater og utfører den samme basisjobben, som er å registrere salg. Med nye kassaapparatlover og ny teknologi så kan det være viktig å sette seg inn i forskjellige kassaapparater deres funksjonaliteter.

Kassaapparat, er det påbudt?

For å kunne oppfylle lovlige krav til dokumentasjon av salg og salgsrapporter er det helt nødvendig med et kassaapparat. Et kassaapparat kan drive tilsvarende dokumentering produsering av salgsrapporter som 5 bokførere. Derfor er det blitt helt essensielt å ha et kassaapparat.

Krav til bokføring, produsering av salgsrapporter (herunder x, og z rapporter) og dokumentasjon av salg er stipulert av forskrift om bokføring og lov om bokføring. Videre så er krav stilt til kassaapparater definert i kassasystemloven. Våre systemer oppfyller selvfølgelig alle de lovlige

Ved kontantsalg så er en eller annen form for kassaapparat påbudt ved lov. Kontantsalg i denne forstand betyr en selger som tilbyr kunde og umiddelbart gjøre opp ved bruk av kontant, betalingskort eller Vipps (Les mer på Altinn.no). Det finnes enkelte unntak til dette kravet, blant annet hvis samlet kontantsalg er under 50 tusen per år eller du driver driver sporadisk kontantsalg og selger for under 299’574 NOK (Mai 2019).

Noen av kravene som må oppfylles for å ha kunne ha et godkjent kassaapparat er som følgende:

  • Kassaapparatet må tydelig vise frem beløpet som kunden må betale. Dette skjer som oftest ved å ha en skjerm rettet mot kunden der beløpet vises (kundeskjerm).
  • Kassaapparatet må kunne produsere og skrive ut daglige salgsrapporter, altså Z og X rapporter.
  • Kassaapparatet må kunne skrive ut en kvittering til kunden for hvert salg.
  • Salg må registreres fortløpende på kassaapparatet.

Kassaapparat for forskjellige næringsvirksomheter

Det er mange forskjellige næringsvirksomheter som trenger et kassaapparat. Spørsmålet er bare hvilket kassaapparat, og hvilke modifikasjoner, samt hva som burde være inkludert i systemet for å oppfylle nisjemessige krav til funksjonalitet. Vi tar for oss noen forskjellige nisjer, og skriver kort hva vi mener det er viktig å inkludere av funksjonalitet på et kassaapparat innenfor den gitte nisjen.

Handel og Retail

Kassapparat for handel og retail, kassaapparat for butikk, kassaapparat, pos system, POS, kassesystem
Kassaapparat for handel og retail.

Skalerbart system

Det er viktig at kassaapparatet er kraftig nok til å kunne operere vel så bra under innspurten til jul, som på en rolig vårdag. Derfor er det viktig at systemet kan håndtere en plutselig økning av kunder, uten å negativt påvirke brukeropplevelsen til ansatte og handlende.

Kanalintegrering

Det er viktig at kassapparatet klarer å jobbe på kryss av forskjellige salgskanaler. Hvis du for eksempel driver en nettbutikk som tilbyr varehenting i butikk, så er det viktig at nettsalg blir oppdatert fortløpende på de fysiske kassaapparatene i butikk.

Tilpasningsdyktighet

I en butikk der det ofte forekommer utbytte av varer, så er det viktig at kassaapparatet er brukervennlig, og fasiliteter endring av varer på en gunstig måte.

Integrering av annen maskinvare

I tillegg til kassaapparatet så det mye maskinvare som brukes i salg. For eksempel kvitteringsprinter, pengekasse, betalingsterminal, varescanner osv. For å kunne påse at kunden får en god handleopplevelse, så er det viktig at alt fungerer mot hverandre. Altså at når en kunde skal betale, så kan prisen automatisk sendes til betalingsterminal, mens salgsrapportering blir sendt tilbake til kassaapparatet.

Varelagerkontroll.

En annen ting som er viktig er å ha et godt system for varelager. Når et produkt er solgt, så burde apparatet kunne oppdatere varelagerbeholdningen. Når en varelagerbeholdingen av en enkel vare når under et ønsket minimumsgrense, så er det svært praktisk å få automatiske handlelister som kan sendes til leverandør.

Kassaapparat for Restaurant & Bar

butikkdata, salgssted, paybox butikkdata og pos system, restaurant og bar, kassaapparat

Strekk deg mot skyene

I restaurantbransjen så er det kjempeviktig å ha en skybasert løsning. Dette er for å påse en sømløs integrasjon av de forskjellige enhetene på en restaurant. Dette er også viktig for å oppnå en sømløs kommunikasjon mellom forskjellige sektorer i næringsvirksomheten, som for eksempel kommunikasjon mellom front og back of house.

Oppetid og offline

Det er kjempe viktig å påse at ditt kassaapparat kan fortsette å operere selv når internettet er nede. Å sløse gjesters tid, eller å ikke kunne være i stand til å ta imot kortbetalinger over en tidsperiode, er ingen god Idé.

Integrere nettside til kassaapparat

Hvis du driver utkjøring eller henting av mat, så kan det være flott å integrere systemet ditt mot en nettside, hvor gjester kan legge inn bestillinger.

Kjøkkenskjerm

En kjøkkenskjerm er den beste måten å formidle bestillinger til kjøkkenet. Håndskrevne beskjeder, eller tickets blir fort krøll. En stor skjerm på kjøkkenet som viser retter som skal lages, hvor lang tid som går per bestilling og eventuelle kommentarer som uten bacon, eller med ekstra ost vil kunne løfte deres forretning.

Sømløs betalingsterminal-integrasjon mot kassaapparat

En ting som er viktig for servitører er at betalingsterminaler til enhver tid er tilregnelig og klare for bruk når det gjelder. Det siste en kunde ønsker er å bli holdt igjen grunnet en betalingsterminal som ikke gjør jobben sin.

Med en sømløs betalingsterminal-integrasjon så kan man for eksempel kunne taste inn bordnummer på terminalen, for så og få opp regning på bordet.

Betalingsverktøy

Et flott og brukervennlig brukergrensesnitt er nøkkelen til et optimalt kassaapparat for restaurantbransjen. Det skal være lett for en servitør å splitte, dele og flytte regninger. Det skal også være lett for en moderator å kunne “compe” altså fjerne bestillinger det er noe galt med, legge inn rabatter osv.

Hotell og overnatting

Reservasjonsverktøy

Det er viktig at tilfeller av overbooking ikke forekommer. Derfor burde ikke er rom kunne bli bestilt av flere på de samme datoene. Det er også viktig at kassaapparatet kan registrere bestillinger på nett, samt kunne registrere salg fra internett og integrere disse i salgsrapporter.

CRM

Det er essensielt å ha et bra system for å kunne opprettholde kundekontakt på en hensiktsmessig måte. Et CRM eller Customer Relationship Management system vil kunne lagre informasjon om deres interaksjoner med personer. Dette vil kunne gjøre at dere vil kunne tilby en personlig opplevelse til deres gjester, og gi dem et inntrykk av at deres historiske interaksjoner med deres bedrift blir satt pris på.

Offline-funksjonalitet

Hvis nettet går, og noen ønsker å sjekke ut eller inn, så er det viktig at kassaapparatet deres fortsatt kan gjøre jobben sin, til tross for at internettet er nede.

Skjønnhet og velvære

Nettbestillinger

Det er fortrinnsmessig å kunne registrere bestillinger gjort på nett. Ved å integrere en kalenderfunksjon, så kan gjester på nett vet når det er ledig og bestille en time når det passer best for dem.

Employee management

Å ha et kassaapparat som kan kartlegge hvilke ansatte som er mest produktive. Samt hvem som tjener inn mest til bedriften. Dette kan hjelpe deg til å drive mer målrettet opplæring av ansatte.

Fleksibel prising

Og kunne legge til produkter, tjenester og tid som er brukt under timen vil gi deg muligheten til og gi er mer fornuftig pris til dine gjester.

Kassaapparat til Mellomstore og Små bedrifter

Hvis du driver en mellomstor eller liten bedrift, så stilles det ofte helt andre krav til kassaapparat. Store bedrifter er avhengige er store, sofistikerte og kraftige systemer som skal kunne takle et stort antall brukere samtidig. Videre så krever mange store bedrifter at sine kassaapparater kan kunne jobbe sømløst med andre apparater som befinner seg hos andre avdelinger.

En liten eller mellomstor bedrift har ofte kun et lokale, og færre antall brukere. Da vil ofte et enkelt og mobilt kassaapparat kunne være tilstrekkelig for å møte deres ytelsesbehov.

Vi i Paybox har et flott system som er designet med nyoppstartede og små bedrifter i tankene. Dette kassaapparat-systemet vil også fungere fremragende for selskaper som er mye mobile. Altså de som driver bedrift fra kjøretøy eller uten et konvensjonelt lokale. Vi tilbyr et kassaapparat som består av et nettbrett og en mobil betalingsterminal.

Mobile kassaapparater

mobilt kassapparat, kassapparat
Vårt mobile kasseapparat, Paybox Light fåes fra bare 295 kr per måned.

Ikke bare er mobile kassaapparater flotte for små og mellomstore bedrifter som ikke har samme ytelsesbehovet som de store. Mobile kassaapparater er også utmerket for mobile salg. Hvis du bedriver sesongbasert salg, eller salg fra kjøretøy, på markeder, messe eller lignende så vil et mobilt system kunne gjøre det lettere å tilfredsstille statlige krav for dokumentasjon og bokføring.

Selv mobile kassaapparater som opererer på nettbrett er i stand til å produsere sofistikerte salgsrapporter og holde kontinuerlig bokføring av alle salg.

Hvilket kassaapparat trenger jeg?

Hvilket kassaapparat kreves for å tilfredsstilles akkurat deres bedrifts behov? Hvis dere driver spontant, sesongbasert, eller salg på mobile lokasjoner, så anbefaler vi vår mobile kassaapparat. Innenfor vårt mobile system, så medfølger også Yourpay sin flotte betalingsterminal.

Mens hvis dere er viderekommende og har et behov for å kunne ta imot kontanter, så er vil vi anbefale vår modell Paybox utstyrspakke. Hvis dere allerede har en godt etablert forretning eller forventer å snart ha stor pågang med kunder, så vil vi anbefale vår modell Paybox power.

Hvis du lurer på noe angående våres kassaapparater så er det bare å ta kontakt med oss. Vårt telefonnummer er tilgjengelig på toppen av siden.

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

3 thoughts on “Kassaapparat | Paybox har kassaapparater for alle virksomheter

  1. Pingback: Kasseapparater fra Paybox. Mange funksjoner til en god pris.

  2. Pingback: Kortterminal og betalingsterminal fra Paybox - Fra kun 0,- i mnd.

  3. Pingback: Hva er kontaktløs betaling? Aksepter "tæpping" med Paybox

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *