Kassesystem, hva er det? Og hvilket bør jeg velge? Paybox hjelper deg.

Et kassesystem, også kalt POS system, butikkdata eller kasse osv.. (kjært barn har mange navn) Er et system som registrerer inn og utbetalinger for en næringsdrivende. I dag så er det kommet svært mange nye og digitale kassesystemer med helt nye funksjoner og muligheter som før ikke var mulig. Disse kassesystemene kalles ofte for POS – System som kommer ifra det engelske Point Of Sale. 

Vintage kassesystem, gammel knappekasse, pos system, kassesystem, illustrasjonsbilde
Dette er et gammelt kassesystem, en såkalt knappekasse. Mye har forandret seg siden den tid.

Uavhengig av hva vi kaller det, så er som oftest dette systemet kalt for kassesystem eller kassaapparat på dagligtale. Disse navnene stammer fra den tiden hvor systemet faktisk var en kasse med knapper og en svært primitiv skjerm som kunne vise priser og info. Denne tiden er forbi, det er lenge siden at knappekasser var det siste skrik innenfor næringsverdenen. Til tross for dette så er det faktisk en god del knappekasser som fortsatt er i drift.

Et kassesystem er som som regel ikke lengre en kasse, men kan likeså godt være en applikasjon på en iPad, eller bestå av en mobil betalingsterminal og en touchskjerm som kommuniserer sammen. Felles for kassene, skjermene og applikasjonene er at de alle registrerer salg og gjør din arbeidshverdag mye lettere. Faktisk så er det nærmest blitt ulovlig å drive salg uten et kassesystem.

Dette er fordi at loven stiller strenge krav til bedrifter for å bokføre og registrere salg. Det er også i lovens øyne svært viktig at kunden blir tilbudt å få utskrevet en kvittering. En del av lovverket som regulerer kassasystemer, rapportering og bokføring er samlet i to lover. Disse to lovene er kassasystemloven og bokføringsloven. Du må gjerne klikke deg inn og lese mer om disse lovene, de er faktisk svært viktig å sette seg inn i for enhver seriøs bedriftseier som skal satse på salg av tjenester og spesielt produkter. Våre systemer følger selvfølgelige alle kravene som er stilt til utforming og funksjonalitet av kassesystemer.

Hva inngår i et kassesystem?

Et kassesystem er ikke bare kasseapparatet, altså selve datamaskinen du som regel bruker til å taste inn bestillinger. Et kassesystem er hele systemet som fasiliteter kundebehandling og salg. Nye systemer kan også brukes til administrering, og for å generere automatiske rapporter.

I et kassesystem inngår det som regel mye forskjellig maskinvare. Akkurat hva som inngår i systemet avhenger av hvor stor næringsvirksomheten din er, og hvilken nisje du operer innenfor. Generelt sett så inngår det som regel et kassaapparat, en betalingsterminal og en kvitteringsprinter.

I et butikk vil det som regel i tillegg til det som er nevnt over, inngå en strekkodeskanner og et kraftig backoffice program for å gjøre regnskapet lettere. I en restaurant eller en bar derimot vil det være gunstig med annen maskinvare. Her finner man ofte trådløse betalingsterminaler, kjøkkenskjermer og bærbare touchskjermer i et kassesystem.

Maskinvare som inngår i et kassesystem

Maskinvare som alltid inngår i et kassesystem
Paybox ipad kasse kassapparater, kassaystemer, kortterminal og betalingsterminalKassaapparat
betalingsterminal og kortterminal fra NetsBetalingsterminal, noen betalingsterminaler har innebygd kvitteringsprinter.
Maskinvare som kan inngår i et kassesystem
vareskanner, strekkodeskannerVareskanner, strekkodeskanner
pengeskuff til kassesystemPengeskuff
Paybox ipad kasse kassapparater, kassaystemer, kortterminal og betalingsterminalBærbar touchskjerm
kvitteringsprinterKvitteringsprinter

Velg riktig kassesystem

Med et mylder av forskjellige kassesystemer å velge mellom så har det aldri vært vanskeligere og samtidig lettere å finne et som passer for deg. Det har aldri vært lettere fordi du nå har så mange forskjellige typer å velge mellom. Men det som kanskje gjør valget vanskeligere er at det er svært mye man må sette seg inn i. Noen vanlige problemstillinger man kan komme bort i ved valg av et kassesystem er som følge:

  1. Følger dette kassesystemet kassesystemloven? Kan jeg trygt bruke dette systemet uten å bryte de lovlige kravene til kassaapparater?
  2. Har dette kassesystemet alle de funksjonene og funksjonaliteten som jeg trenger for å kunne administrere, bokføre og drive rapportering på vegne av min bedrift på en hensiktsmessig måte?
  3. Trenger jeg et mobilt eller et stasjonært system? Og hvilket passer best for hvem?

Vi skal gjøre vårt beste på å gi deg noen gode svar og gi deg evnen til å resonnere deg frem til akkurat hvilket kassesystem du trenger.

Svar på:

Spørsmål 1: Hvis du kjøper et kassasystem fra oss så kan du være helt sikker på at det oppfyller alle de lovlige kravene som er stilt. Du kan også være trygg på at vi følger faglige normer for å sikre seg et trygt og flott produkt som kan hjelpe deg og din bedrift.

Spørsmål 2: Dette er vanskelig å svare kort på, men lengre nede i artikkelen så har vi skrevet en liste over viktige funksjonaliteter for forskjellige typer næringsvirksomheter. Altså hvilke forskjellige funksjoner et kassesystem ment for restaurantbransjen, butikk og skjønnhet bør inkludere. 

Spørsmål 3:  Se seksjonen under:

Mobilt eller Stasjonært kassesystem

Stasjonære kassesystemer er de tradisjonelle apparatene som man tenker på når man hører dette ordet. Alle systemene som er blitt lansert fra James Ritty lanserte den første knappekassen tilbake i 1879 og frem til bare et par år tilbake har vært stasjonære kassesystemer.

Som ordet stasjonært tilsier, så er disse systemene stasjonære og kan vanskelig flyttes rundt. Stasjonære kassesystemer er som regel tilknyttet annen viktig maskinvare ved hjelp av en nettverkskabel.

Moderne stasjonære kassesystemer består som regel av en touchskjerm og annet nyttig maskinvare. Denne maskinvaren er som regel en barcode-scanner, kortterminal og kvitteringsprinter.

Selv om selve “kassen” eller hjernen til systemer er stasjonær, så betyr ikke det at all annen maskinvare må være det. Du kan godt ha et kassesystem som står består av en fysisk datamaskin som står stasjonært på et sted, mens ansatte kan bruke touchskjermer og mobile betalingsterminaler som er tilknyttet systemet. Det er altså ikke enten eller, for mange bedrifter så kan det være gunstig med en kombinasjon av de to.

Mobile kassesystemer

Mobile kassesystemer er svært nye, og består som regel av forskjellige mobile komponenter som er tilknyttet hverandre med hjelp av WiFi, Bluetooth eller 3G/ 4G nettet. Det gjør at mobile systemer er svært praktiske i bruk for en bedrift som kanskje ikke selger fra et fast lokale. 

Hvis du driver mobilt salg, kanskje ved hjelp av et kjøretøy eller fra forskjellige messer og boder, så kan et mobilt kassesystem være svært praktisk. Mobile kassesystemer er fullverdige kassaapparater og har som regel den samme funksjonaliteten som et stasjonært system. Et mobilt system består som regel av en bærbar touchskjerm, mobil betalingsterminal og noen ganger en kvitteringsprinter.

Som regel så er mobile kassaapparater også en del billigere enn stasjonære. Dette gjør det til et flott alternativ for nyoppstartede og mindre bedrifter. Men det er noen haker ved mobile systemer. En stor hake med et mobilt kassesystem er at de er avhengig av internett-tilgang for å fungere. Som regel så klarer de heller ikke å håndtere et høyt antall kunder på en gang.

Våre flotte kassesystemer

Vi i PayBox, har for å gjøre det lett for deg, bestemt oss for å satse på tre gode pakketilbud . Disse inkluderer alt man trenger for å komme i gang med å ta betalinger, drive bokføring og rapportering for sin bedrift.

Paybox Light, mobilt og lett kassesystem

Paybox ipad kasse kassapparater, kassaystemer, kortterminal og betalingsterminal Vårt rimeligste pakketilbud er Paybox Light som inkluderer en programvare til ditt nettbrett samt leie av en betalingsterminal. Dette er en flott løsning for deg som gjør forretninger på farten. Det er fordi at dette kassasystemet er så lite at det får plass i en ryggsekk, handlenett eller i hendene dine!


Paybox utstyrspakke

Paybox ipad kasse kassapparater, kassaystemer, kortterminal og betalingsterminal For deg som ønsker å satse stort så har vi Paybox Utstyrspakke. Med denne pakken så kan du leie et svært smart kassesystem som har innebygd touchskjerm, pengeskuff og kvitteringsprinter! Du får også leie en betalingsterminal som er integrert med kassesystemet.


Paybox Power – vårt kraftigste kassesystem

Paybox ipad kasse kassapparater, kassaystemer, kortterminal og betalingsterminal For den kresne næringsdrivende så har vi Paybox Power. Her får du mye for pengene dine! Ikke bare inkluderer pakken en estetisk lekker og smidig stasjonær touchskjerm, men du får også en strekkodeleser, kvitteringsprinter, pengeskuff og en trådløs betalingsterminal!
Paybox Power er designet for å kunne håndtere mange kunder, og vil kunne hjelpe din bedrift når det er travelt.


Skyteknologi

Med skykraften til Paybox så får du ikke bare en fysisk betalingsterminal. Men du får også muligheten til å kunne logge deg inn på backoffice. Backoffice kan du nå fra hvilken som helst enhet som er koblet til internett. Dette gjør at du lett kan administrere din bedrift fra avstand. Her kan du se salgshistorikk og oversikt over salg og transaksjoner.

Noe for enhver næringsdrivende

Våre kassesystem-pakker vil dekke de aller fleste næringsdrivende sine behov. Uavhengig om du driver en restaurant og trenger en god mulighet for å legge inn nye varer, eller å gi reklamasjon ved feil så har vi funksjonaliteten. Vi kan også hjelpe deg med å integrere en kjøkkenskjerm så ditt kjøkken automatisk får vite hva som skal lages, og når det skal lages.

Driver du butikk så kan vi hjelpe deg med å inkludere en varelagerfunksjonalitetet. Med denne funksjonaliteten så kan du hele tiden vite hvilke varer du har, og hvor mange varer du har inne. Dette gjør innkjøp og oversikt til en drøm! Hvis du lurer på noe, eller ønsker å vite hvordan vi kan tilpasse vårt kassesystem til din bedrift, ta gjerne kontakt med oss.

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

2 thoughts on “Kassesystem, hva er det? Og hvilket bør jeg velge? Paybox hjelper deg.

  1. Pingback: Vi har godkjent kassaapparat for 2019 - PayBox - Paybox

  2. Pingback: Kassesystemer fra Paybox. Viktige funksjoner i et kassesystem. - HKUF

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *