Nettbutikk Kasse fra PayBox

nettbutikk, illustrasjon. Start nettbutikk med PayBox. Vi hjelper deg å din butikk på nett.

I følge ehandelsrapporten publisert av Nettpilot i 2017, så bruker 1.8 millioner nordmenn nettbutikk hver måned. En typisk netthandler handler for i gjennomsnitt 2048 kr hver i måneden på nett. Dette tilsvarer 63% av befolkningen i aldersgruppen 18-79 år. Disse tallene stiger for hvert år, og det er svært sannsynlig at disse tallene er høyere i år.

Hvis du driver detaljhandel, ikke risiker å miste potensiell omsetning. Nettbutikk er fremtiden.

Hva er en nettbutikk

I følge wikipedia så er det er “interaktiv og virtuell butikk der kunder kjøper varer og tjenester direkte fra en selger på internett”. I mange tilfeller så er en nettbutikk nesten helt det samme som en konvensjonell butikk. Enhver seriøs nettbutikk har et lokale hvor de arbeider fra. Som regel er dette en slags lager hvorfra bedriften drives. Her har de varene fysisk tilstede og gjør de klare for salg.

Når en som driver med netthandel får en forespørsel så vil han gjøre klar pakken til sending. Varen vil emballeres med logo og emballasje som står i stil til nettbutikk sin profil. Hvis butikken har satset på god teknologi, så vil mange av prosessene bli automatisert. Blant annet fortolling og forsending.

Med en nettbutikk som er satt opp på en god måte, så vil kunden automatisk få opp informasjon over hvor lang tid sendingen vil ta, pris for å sende varer og velge med hvilket selskap han ønskes at varen skal sendes. Bring og DHL har blant annet gode utvidelser som kan integreres til nettbutikken din.

Hvorfor ha en nettbutikk

Fremtiden er digital. DNB skrev i 2018 at 3 av 4 nordmenn handler på nett, dette tilsier ikke at kun en av fire handler i butikk, men at mange bruker begge salgskanaler for kjøp. Mange velger å handle på nett da netthandel i mange tilfeller kan være rimeligere enn fysisk butikk.

Det er mange utgifter som kan spares hvis man kun driver nettbutikk. Blant annet så trenger man ikke et dyrt fysisk lokale der personer er tilstede. Med en nettbutikk så holder det å ha et lager i en industri park langt unna der personer vanligvis ferdes. Dette sparer såklart mye penger. En annen flott post man sparer mye penger på er ansatte. En nettbutikk trenger bare en brøkdel av antall ansatte som en konvensjonell butikk trenger.

En fysisk butikk må betale for betalingsterminal-løsninger, kassasystem, ekspeditører, vaskepersonell, leie, branding osv. En nettbutikk derimot trenger i utgangspunktet kun en løsning som tar seg av forsending av varer. Dette kan ofte gjøres av et robotisert system. Store aktører som norske Komplett og amerikanske Amazon har store roboter som automatisk emballerer, sorterer og gjør varer klare for forsending.

Med andre gode løsninger så gjøres bokføring og rapportering digitalt. Dette gjør at en nettbutikk ofte vil kunne tilby sine kunder de samme produktene som en fysisk butikk til en lavere pris. For at en fysisk butikk skal kunne gå rundt, så må alle utgiftene som er nevnt over bli lagt til på prisen for varene de selger.

Digital butikk ved siden av en konvensjonell butikk

I mange tilfeller så kan det være et flott alternativ å operere en fysisk butikk og en nettbutikk samtidig. Dette kan gi deg mange fordeler som ikke kan oppnås ved bare å ha en av delene.

Blant annet så vil dette tilby kundene dine en mulighet til å for eksempel hente varer som er kjøpt på nett på et fysisk sted utenom et postkontor. Det vil også kunne tilby dine kunder å dra til butikken for å fysisk se produktet, teste det og inspisere det før de eventuelt velger å foreta et kjøp enten fysisk i butikk eller på nett.

I noen tilfeller så driver man butikk på et område der markedet for et visst produkt allerede er mettet. Se for deg at du bor og driver butikk i Kautokeino. Fra butikken din så selger du langrennski. I tettstedet Kautokeino bor det omlag 1500 mennesker, når alle disse personene har langrennski så er markedet mettet og du vil ikke få solgt flere langrennski i ditt nærmiljø.

Nettbutikk som ekspansjonsverktøy

Hadde Kautokeino hatt flere tettsteder i en radius på opptil 50 kilometer så er det realistisk å regne med at de hadde reist inn til Kautokeino for å kjøpe dine produkter. Men ettersom nærmeste tettsted med over 1000 innbyggere ligger 130 kilometer unna så vil ikke din butikk kunne nå deres marked.

Hvis du da ønsker å ekspandere så har du to valg, enten så kan du åpne en ny butikk i det neste tettstedet der det er et stort nok markedsgrunnlag til å drive lønnsomt, eller åpne en nettbutikk.

Ved å start opp en nettbutikk med gode logistiske forbindelser, så kan du nå et større marked enn om du hadde valgt å ekspandere til det neste tettstedet ved å åpne en fysisk butikk. Pengene du sparer ved å ikke åpne en ny fysisk butikk, kan brukes til å markedsføre din nye nettbutikk i tettsteder og regioner der du ønsker en tilstedeværelse. Dette vil utvilsomt være det mest gunstige og økonomiske alternativet og vil føre til en høyere sjanse for å øke din omsetning.

Sette opp en nettbutikk

Å sette opp en nettbutikk har aldri vært lettere. I dag så er hundrevis av aktører på nett som skryter av rimelige ferdigløsninger. Realiteten er dessverre en helt annen. Hvis du skal drifte din egen nettbutikk så er det ikke noe fiks ferdig løsninger som vil fungere når du når et visst punkt og har en stor brukermasse.

Hvis du ønsker en flott nettbutikk der mange av prosessene er automatisert, som kalkulering av forsendingsutgifter, integrasjon av betalingsløsninger og gode bokføringsløsninger så trenger du en skreddersydd nettbutikk laget av en seriøs aktør. Paybox er nettopp den seriøse aktøren du har lett etter. Få hjelp til å sette opp en flott nettbutikk som kan integreres med fysisk butikk i dag. Kontakt oss for mer informasjon.

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

One thought on “Nettbutikk Kasse fra PayBox

  1. Pingback: Kasse fra Paybox - Paybox - Godkjent kasse fra kun 395,- i mnd

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *